Το αβγό στην ανθρωπότητα

2015-08-27 14:04

Μαγειρική

Τα συστατικά του αβγού αλλάζουν ιδιότητες μετά από ψήσιμο, τηγάνισμα ή κάποια άλλη διαδικασία. Τα αβγά των πτηνών και συνηθέστερα της κότας και της στρουθοκαμήλου, είναι το υλικό για την παρασκευή βραστού ή τηγανιτού αβγού, της ομελέτας, της μαρέγκας και της σαντιγί στη ζαχαροπλαστική, ενώ μπορεί να υπάρχει και σε φαγητά που στηρίζονται στον κιμά ή στο ζυμάρι. Το φαγώσιμο μέρος του αβγού είναι το εσωτερικό του και όχι το κέλυφος, το οποίο αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο η ίδια ουσία από την οποία δομούνται τα μάρμαρα και η κιμωλία.

 

Υπάρχουν λαοί που καταναλώνουν και αβγά άλλων οργανισμών όπως της στρουθοκαμήλου. Επιπλέον, το χαβιάρι είναι αβγά οξύρρυγχου και αποτελεί ακριβό έδεσμα.

 

Επαφή

Κυνηγώντας την ποιότητα στο αυγό xronisgina@gmail.com